Blutspende in Zell am See

Op het moment werk ik in Oostenrijk als (sport) masseur bij TauernSPA.at in Kaprun. Omdat ik 'um herum' deze tijd toch weer een oproep van Sanquin verwachtte en ik mijn donoractiviteiten voor 3 maanden in NL had stilgelegd, dacht ik dat het misschien wel een origineel idee zou zijn om hier (in Oostenrijk)te gaan doneren. 

Bloed Mooi

Sanquin heeft een nieuw promotiepakket gelanceerd. Dit pakket bestaat uit publiciteitsmateriaal om donors te werven. Tevens kan je een T-shirt aanvragen, met keuze uit 3 versies: Bloed Serieus, Bloed Fanatiek en Bloed Mooi. Doel is om meer donors te werven met de beste ambassadeurs die er zijn: de bestaande donors!

Vraag en Antwoord Sanquin

In deze rubriek behandelen we de vraag van een donor en het antwoord van Sanquin.

Verslag DYC Studiereis Portugal

Een verslag in video en tekst over de studiereis van de DYC naar Portugal.

Eeuwig dankbaar …

Toen Elke werd geboren was het bilirubinegehalte in haar bloed te hoog. Ze zag helemaal geel. Dit was voor de artsen een reden om verder te gaan zoeken.

Ze doet het toch maar

Al zolang Laura zich kan herinneren, heeft ze een angst voor naalden gehad. Waar deze angst precies vandaan gekomen is, weet ze zelf niet; haar moeder vertelde dat dit al van kleins af aan zo is en gedurende de jaren verergerd is. Waar in het begin enkel haar ouders nodig waren ter ondersteuning bij een injectie of bloedafname, veranderde dit na enkele jaren in ondersteuning door haar ouders en meerdere verpleegkundigen.