Terugblik op Wereld Bloeddonordag 2017

Terugblik op Wereld Bloeddonordag 2017

Terugblik op Wereld Bloeddonordag 2017

Hart

Op Wereld Bloeddonordag hebben de medewerkers van Sanquin alle moeite gedaan om hun afnamelocaties zo gezellig mogelijk op te vrolijken. Er wacht de donors die dag een extra warm onthaal, zoals we van onze donorvertegenwoordigers ter plaatse horen.

 

Enkele donorvertegenwoordigers van de afnamelocatie Eindhoven hebben namens de donors op Wereld Bloeddonordag een bloemetje aan het personeel aangeboden. Dit om ze te bedanken voor hun goede zorgen, het gehele jaar door. Het werd zeer enthousiast ontvangen. Ze hebben enige tijd met een aantal donors gesproken en daarbij werd helaas duidelijk dat de donorvereniging nog erg onbekend is. Maar ze hebben wel meteen een aantal nieuwe leden kunnen werven, die ter plaatse het inschrijfformulier hebben ingevuld. Op de locatie was ook een dame aanwezig die recent 7 L bloed had verloren tijdens bevalling en 12 zakken bloed had mogen ontvangen. Door haar aanwezigheid werd de donorvertegenwoordigers en natuurlijk ook de aanwezige donors, nog maar eens duidelijk waar ze het, als donors, voor doen.

 

              

Onze donorvertegenwoordiger in Den Bosch meldt het volgende:

 

Wat een leuke middag/avond heb ik gisteren gehad in Den Bosch. Ik had tevoren met teamleidster Monique afgesproken welke rol ik zou vervullen en dat was voornamelijk een representatieve functie, want met gastvrouw Nina en gastheer Rob (Zelf op de foto tijdens de plasma-afname.) achter de bar is er weinig nodig. Toch nog wel een paar kopjes koffie met een bedankje in de vorm van hartjes-bonbons aan enkele donors kunnen aanbieden.

Namens DVZO heb ik de afnamelocatie een mooie bos bloemen aangeboden, die toevalligerwijs (ik had er echt niet aan gedacht) in de kleuren van Sanquin waren, oranje dus. (Foto)

 

 

Een superactie was het bezoek van José. José is een vrouw die redelijk gezond leeft dankzij de inbreng van donors. Ze heeft een ziekte aan haar afweersysteem en moet elke twee weken een infuus hebben met, je raadt het al, concentraten van bloed. Voor elke shot, vertelde ze me, zijn duizend donors nodig. Naast José hebben ook drie van haar vier kinderen de ziekte en een broer en een zus van haar. Zij hebben allemaal het medicijn nodig en je snapt hoeveel daar dus voor nodig is.

 

José schoof aan de donortafel aan en vertelde aan iedereen die wilde luisteren (en dat waren er veel) haar verhaal.

Gisterochtend deed ze dat ook al, in de bloedbank, maar dan voor TV Omroep Brabant. Natuurlijk droeg ook zij een button in de vorm van een druppel bloed met de tekst “Donors bedankt.”

 

Zoals gezegd, ik heb me prima vermaakt. Heb een aantal donors de welbekende kaartjes en/of aanmeldingsformulier voor de vereniging overhandigd en drie ingevulde formulieren op de bus kunnen doen.

 

Een geslaagde WBDD 2017 dus.